2016. január 28., csütörtök

Citromkrémes kakaós szelet




Hozzávalók:

Tészta (kb. 24x34 cm):

6 tojás
3 dl cukor
4 dl liszt (ebből 3-4 evőkanálnyi kakaópor legyen)
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1/2 citrom héja és leve
7 evőkanálnyi étolaj


Krém:

6 dl tej
1 csomag (40 gr) vanília ízű pudingpor
15-20 dkg cukor 1-2 csomag Boubon vaníliás cukorral elkeverve
5 dl tejszín (nálam édes Cukrászhab)
3 kisebb citrom leve (eredetileg 1 kellene hozzá, itt ennyi volt)
1/2 citrom reszelt héja
1 kis fiola mandula aroma
1 csapott evőkanálnyi zselatinpor (állati eredetű tejszínhez 2 csapott kanálnyi)

Elkészítése:

A tésztához tojások fehérjét felverjük a citrom levével, majd a cukorral kemény habot készítünk belőle. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, belecsorgatjuk az olajat, végül a szódabikarbónával elkevert szitált lisztet keverjük a masszába a citrom héjával együtt.
Előmelegített, 170 °C-os sütőben sütjük ki, sütőpapírral bélelt, vagy zsiradékkal kikent, és liszttel megszórt közepes méretű tepsiben. Kb. 35-40 perc alatt kész.

A krémhez 5 dl tejjel és a cukorral felfőzzük a pudingot, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és az aromát, jól kikeverjük, és hagyjuk kihűlni időnként átkeverve.
A maradék tejben áttetszőre feloldjuk a zselatint, 3-4 evőkanálnyi krémmel elkeverjük, majd a nagyobb mennyiségű krémmel elegyítjük.
A kemény habbá vert tejszínhez adjuk a sárga krémet.

A kihűlt tésztát két lapra vágjuk, a krém egy részével megtöltjük, a maradékkal a tetejét vonjuk be.






Nincsenek megjegyzések: